ארגון לוויה זה לא דבר קל וכמובן שארגון זה כרוך בצער רב, על האדם שהלך לעולמו. מדובר על אירוע חריג שבו יש צורך למעשה להביא לקבורה אדם קרוב. מי שמארגן את הלוויה לרוב יהיה קרוב משפחה מדרגה ראשונה של האדם שנפטר ועל כן הכאב והצער מלווים את ארגון הלוויה ולא פעם כלל לא יודעים מה יש להכין לקראת הלוויה וכיצד לארגן אותה בצורה נכונה. אם אתם זקוקים להכוונה לקראת ארגון לוויה לאדם קרוב, כדאי שתקראו את הדברים הבאים.
ראשית כל- הוצאת תעודה פטירה
השלב הראשון בארגון לוויה הוא להוציא את כל המסמכים הנדרשים לצורך קבורת הנפטר. עליכם להוציא תעודת פטירה מבית החולים שבו נפטר האדם. ניתן להוציא את התעודה באמצעות חברה קדישא במידה ונפטר האדם בביתו. אם התעודה מקבלים כאשר מציגים אישורים מצוות בית החולים וכן מציגים תעודת זהות של המת. חשוב מאוד לדעת כי צוותים רפואיים יכולים לסייע בסידור הטפסים הנדרשים לקבורה.
הוצאת רישיון קבורה
לאחר מכן יש להוציא רישיון קבורה וזאת לאחר שמפנים את הנפטר באמבולנס פרטי או באמבולנס אשר מספקים חברה קדישא. את הנפטר לוקחים לבית העלמין הקרוב לאסור המגורים שלכם או לבית עלמים עירוני הסמוך למקום המגורים ואת רישיון הקבורה יש להוציא דרך פנייה דחופה למשרד הבריאות דרך מדור רישיונות וקבורה המצוי באזור המגורים שלכם.
בחירת מקום הקבורה
מהרגע שבי אתם יוצרים קשר עם חברה קדישא שהיא חברה המוסמכת לטפל בכל נושאי הקבורה בישראל, יש לתאם מול אנשי המקצוע את המקום שבו תערך הלוויה. כיום לכל תושב ישראל אשר נפטר בישראל או בחו”ל, יש את הזכות להיקבר ללא עלות בבית העלמין הקרוב לביתו, אך ישנם מקרים שבהם אנשים רוכשים חלקת קבר טרם מותם ובמקרה הזה יש לתאם את הקבורה מול מנהל בית הקברות. במקרים של קבורה בבית העלמין המצוי ליד בית הנפטר, המוסד לביטוח הלאומי יממן את ההוצאות. כמובן שלאחר הקבורה ורצוי שבתום השבעה ולא לפני, תיצרו קשר עם קבלן מצבות וזאת בכדי לבחור את המצבה שתהיה על קברו של האדם, תסמל את מקום קבורתו ותהיה הנצחה עבורו.
תכנון הלוויה
טקס הלוויה הוא טקס חשוב מאוד ביהדות. הטקס מתבצע בדרך כלל על פי המסורת היהודית. יש להוציא הודעה על מועד ההלוויה דרך מודעות אבל שיתלו ברחבי העיר או האזור שבו התגורר הנפטר. במודעות האבל יירשמו הפרטים של הנפטר לרבות השם שלו ושם המשפחה המלא שלו, תאריך הפטירה, מועד הלוויה וכמובן, המקום שבו היא תתקיים. מרבית בתי הדפוס יודעים כיצד לעצב מודעות אבל בצורה נכונה. ניתן לפרסם כמובן גם ברשתות החברתיות בכדי ליידע את כל חבריו ומכריו של האדם, אלה הרחוקים יותר ממקום מגוריו שבכל זאת היו רוצים ללוות אותו בדרכו האחרונה.
במהלך הלוויה יהיו הספדים, קדיש על הקבר של החייבים בכך על פי דין ועוד. לאחר הלוויה ניגשים לשבת שבעה על הנפטר במקום שנקבע מראש. בשבעה מתאבלים ומקבלים מנחמים. כמובן שלאחר שקמים מהשבעה יש לבחור בקבלן מצבות אשר יציע מצבות רגילות או מצבות מיוחדות, בהתאם לרצונכם ובהתאם לתקציב העומד על הפרק.